Adhesió al manifest


Des de l'Ateneu popular La Sèquia fa quatre anys que treballem per construir un altre model de ciutat i de societat des de l'autogestió i l'assemblearisme. El projecte que va néixer a l'antiga casa Llisach com una alternativa d'oci no consumista i que des d'aleshores ha crescut exponencialment i sense aturador es troba, novament, en perill de desallotjament. En aquests quatre anys hem crescut i hem après juntes. La justícia al servei dels poderosos ens ha obligat a canviar d'espai i sobretot, en aquests quatre anys hem lluitat, hem lluitat col·lectivament i amb humilitat per fer de l'Ateneu popular La Sèquia el reflex de la nova societat que tantes nits hem somiat.
Un Ateneu on apostem, des del treball de la Cooperativa de consum La Guixa i l'Ecoxarxa del Bages, per una nova societat que trenqui les lògiques competitives del capitalisme des del cooperativisme, i fomenti la producció local i ecològica en intercanvis justos. On hem construït oci i lleure popular davant del consumisme que marca el ritme de les nostres vides. Des de La Gatzara i la Colla bastonera Manrrússia Van del pal, hem potenciat la cultura popular davant les creixents influències globalitzadores i l'afany homogeneïtzador de l'Estat espanyol que volen fer desaparèixer les arrels del nostre poble. Davant de l'emergència del problema de l'habitatge hem constatat una vegada més que l'única solució passa per l'acció col·lectiva i la lluita, així doncs amb la PAHC i les victòries assolides, hem demostrat la nostra força. També ho hem fet amb la lluita feminista, de la mà d’Acció Lila fent visible que el patriarcat segueix viu i que cal plantar-li cara en tots els àmbits de les nostres vides. En aquests quatre anys, ens hem reafirmat, dia rere dia, en la recepta de l'auto-organització. Així amb Arran hem après que l'auto-organització juvenil és la base des d'on avançar cap a la nostra emancipació com a persones com a poble i com a classe. Davant de l'educació magistral i mercantilitzada, amb la Xicoia i el Sepc, hem plantejat una educació lliure, que no posi límits al desenvolupament de la creativitat i fora dels circuits del capital. Davant d'un poder que ens vol callades i al marge de la vida pública, des de l'Ateneu aixequem la veu vehiculant inquietuds i proposant alternatives a través del cant amb el Cor de queixa.
El proper 22 de novembre l'Ateneu Popular La Sèquia s'enfronta a un judici que el pot sentenciar novament a esdevenir un més de les desenes d'espais abandonats del barri vell de Manresa. Un espai gris, decadent i mancat de vida com feia ja 8 anys que es trobava abans de l'arribada d'una multitud de persones carregades de somnis, il·lusions i sobretot moltes, moltes ganes de treballar. Per construir el que avui és un espai participatiu i que es mira la Manresa apàtica des d'una òptica crítica, transformadora i amb la ferma convicció que les alternatives a un sistema injust i cruel no són només possibles, si no que són viables.
Hem donat vida a un espai mort. Hem fet el somni realitat. I seguirem fent-ho des de les assemblees, la cooperació i l'acció col·lectiva. Per tot el que hem construït i el què ha de venir, no ens faran fora! Però per a això necessitem ajuda.
Els i les firmants d'aquest manifest expressem el nostre suport públic al projecte de l'Ateneu popular La Sèquia, demanem que s'aturi el procés judicial que té en contra i instem la congregació de les Hijas de San José a accedir a negociar amb els membres de l'Ateneu per a trobar una solució pactada al conflicte i satisfactòria per les dues parts.