divendres, 29 de novembre de 2013

L'Ateneu Popular la Sèquia segueix endavant


L’Ateneu Popular la Sèquia segueix endavant

La sentència injusta i la negació de diàleg per part de la propietat ens porten a la desobediència per a continuar construint el projecte

Dictada i feta pública la sentència del judici contra l’Ateneu Popular La Sèquia i sent aquesta desfavorable contra el projecte, manifestem que:

· no marxarem d’un espai que portava 8 anys abandonat i que ha esdevingut el pol social amb més força de Manresa i, per tant, en tenim la legítima propietat d’ús. El nostre proper pas serà la interposició d’un recurs a la sentència i s’evitarà, així, el desallotjament immediat que anunciaven alguns mitjans.

·
aquesta sentència ens reafirma que l’actual sistema legal premia el drets de grans propietaris  i especuladors que posseeixen desenes d’immobles abandonats per sobre dels drets bàsics de l’habitatge i l’ús d’espais públics. És per això que mai hem confiat en aquesta justícia i no esperàvem una sentència positiva. Les nostres eines davant una justícia al servei dels poderosos seran encapçalades sempre per la mobilització i la pressió social. Així doncs  seguirem defensant l’Ateneu la Sèquia amb els centenars de manresanes que ja ens han mostrat el seu suport repetides vegades.

· Exigim a l’Ajuntament de Manresa que es posicioni davant d’una sentència judicial il·legítima i que prengui part activa en un conflicte que afecta a la ciutadania de Manresa.

· Hem esgotat totes les vies de negociació amb Las hijas de San José que sempre han rebutjat el diàleg amb l’Ateneu Popular la Sèquia prioritzant l’especulació amb l’immoble abandonat.  Davant la nostra voluntat de mediació, que va ser negada fins i tot el dia del judici, la propietat ha escollit la via del conflicte.

. Com a resposta a la sentència judicial injusta desobeirem una llei que considerem injusta i seguirem defensant el projecte de transformació social  de l’Ateneu Popular la Sèquia.  

Més informació:


1 comentari: