dimecres, 13 de novembre de 2013

Defensem l'Ateneu Popular La Sèquia 


No ens faran fora!

L'Ateneu Popular La Sèquia, espai de debat, participació i crítica forjat durant quatre anys al barri antic de Manresa, es veu amenaçat novament per un procés judicial que fa perillar el futur del projecte.

Durant aquest temps, l'Ateneu ha crescut fins a d'esdevenir un espai de confluència per a multitud de persones amb ganes de participar, crear, gaudir i avançar en el camí de la transformació social. Proporcionant un punt de trobada per a més d'una desena de col·lectius del teixit associatiu de Manresa i oferint activitats i serveis que van des de l'esport fins a l'educació en el lleure i passant per el debat, la formació i la proposta d'alternatives. Sense la Sèquia tot això hagués estat impossible, fet que el converteix, així, en un espai de referència a la ciutat.

El proper 22 de novembre la propietat de l'immoble, en desús des de feia més de 8 anys, porta a judici  tot el treball, les inquietuds i les complicitats generades a l'Ateneu Popular La Sèquia. 
És davant la degradació del Barri antic de Manresa, amb centenars d'espais buits i abandonats fruit de l'especulació urbanística especialment depredadora a la nostra ciutat, que ens plantem.
És davant la nul·la voluntat de l'Ajuntament a donar resposta a les necessitats dels col·lectius i persones que treballem a l'Ateneu Popular La Sèquia, que okupem.
És davant la justícia dissenyada a la mida d'aquells que gaudeixen sense limitacions de les seves propietats, justícia que permet  l'abandonament indiscriminat de milers d'habitatges mentre hi ha persones que dormen al carrer, que desobeïm. 
És fruit d'aquesta desobediència romàntica que hem gestat l'Ateneu Popular La Sèquia i és gràcies a l'autogestió i l'assemblearisme que hem arribat a on som. 
És per això que cap institució podrà desallotjar l'Ateneu la Sèquia, i que davant de tota la maquinària legal i policial que s'està desplegant per acabar amb el projecte que la nostra resposta serà com sempre: el diàleg, el treball de base, i sobretot la insubmissió a una justícia i unes institucions que no ens representen.

És per tot això que creiem humilment que Manresa necessita espais com l'Ateneu Popular La Sèquia, i és per tot això que aquest mes de novembre fem una crida a totes les persones de Manresa a defensar l'Ateneu Popular La Sèquia, a cridar ben fort que No ens faran fora !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada